dijous, 7 de juny del 2012

Catalunya té 260 inspectors més que Madrid


    del blog del mon a RAC1...
    A Catalunya volten 260 inspectors d'Hisenda més que a Madrid tot i que es detecten, de mitjana, menys casos de frau que al conjunt de l'Estat. Catalunya és la comunitat autònoma on es fan més revisions i on més es recapta per aquest capítol... us ho vam avançar ahir a El món a RAC1: al 2008, el Govern espanyol va recaptar 311 milions d'euros només a Catalunya. Molt per darrere es va situar Madrid amb 155 i Andalusia, amb 55, segons una informació de Montse Martí.
    El sindicat d'inspectors d'Hisenda GESTHA hi veu una situació de desigualtat. Entenen que hi hagi més inspectors perquè també hi ha més empreses, però els grinyola que es recapti més que a Madrid que concentra tres vegades més grans empreses que Catalunya i són les que més defrauden.
    El 70% de l'evasió fiscal a l'Estat correspon a les grans empreses i Madrid en concentra un percentatge més gran. A Catalunya destaca la petita empresa (que només concentra el 17% de l'evasió fiscal de l'Estat) i els autònoms, on el percentatge cau fins el 8%. Per tant, Hisenda està dedicant més insepctors als que menys defrauden. El vicepresident de GESTHA, Josep Maria Mollinedo, considera que els inspectors estan mal repartits.
    A Catalunya li toca un inspector d'Hisenda per cada 563 empreses, a Madrid un per cada 607: 44 més.
    La caça de defraudadors és més intensa a Catalunya però no acaba aquí. Cada català paga 144 euros més de mitjana per cap per l'evasió fiscal estatal. En total, afluixa 983 euros l'any per compensar el que s'ha evadit.
    El mateix president Artur Mas va admetre ahir al Parlament i en una resposta del republicà Joan Puigcercós, que hi ha un greuge comparatiu amb Catalunya.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada