Bla bla bla @miqueliceta des de que l'Alzheimer se n'emportà Maragall, que als darrers temps ja estava prou desenganyat, a Espanya no hi ha qui es cregui aquesta idea...
1. @miqueliceta menteix en la lectura de les dades. Dir que l'independentisme és minoria, perquè només un 38,47% del catalans que dóna suport explicit al independentisme, es MENTIR, ja que presuposa que el 100% es manifesta sobre el tema.
La participació en referèndums comparables van ser: Kurds 72,16%, Brexit 72,2%, Escòcia 84,5%, Quebec 93,5%.
Si comparem el teu percentatge de suport explícit a l'independentisme català (38,47%) amb la participació del cas Kurd o del Brèxit, obtenim un 53,8% de partidaris del si.
Per contra, Si ho comparem amb la participació del cas escocès, el si perdria amb un 45,5% i en el cas de la participació del Quebec amb un 41%. Aquest cas es podria considerar com el "worst-case scenario" ja que s'ha suposat que la resta de participació ha sigut explicitament del NO.
Per tant, t'agraïria @miqueliceta una mica més de rigor i menys proselitisme.
2. A la vulneració del reglament del parlament que tu menciones, segons els independentistes existia el mecanisme que es va aplicar. Es va interlocutar amb la oposició durant un any i mig, demanant-los intervenir en la redacció de la llei de referèndum a la qual no van voler respondre, fins que no els hi van possar la llei de referèndum sobre la taula amb un ple a corre-cuita, utilitzant un mecanisme lleig però possible. Davant d'això, van voler dilatar tant la sessió, parlant del formalisme, no del contingut, per fer-la insoportable. Desconec de reglament paralamentari, però crec que és el menys rellevant donada la situació a la que em arribat.
3. Però el que trobo MÉS GREU, és que qui va liquidar l'Estatut va ser el Constitucional amb la seva sentència del 2010.
La relació-pacte Estat-CC.AA. es basa, segons la CONSTITUCIÓ (article 81) en el tràmit següent:
a) negociació-redacció Parlament- comissio constitucional i posterior aprovacio i votació, amb majoria absoluta requerida, al Congrés dels diputats.
b) aprovació i esmenes al senat.
c) convocatoria de referéndum davant la ciutadania.
Què va succeïr?
Abans de la votació, el teu company de partit, #ElSocialista Alfonso Guerra va dir allò que havien aigualit tant la proposta de llei orgànica ("lo zepillamos de tal menera que...") que grups com ERC ja van abstenir-se al Senat i, per tant, van demanar el NO per a la votació per referèndum. Tot i així, va ser aprovat per a un nombre de ciutadans catalans menor als 2mn del SÍ a l'independència recent.
Però com molt bé saps @miqueliceta, el Tribunal Constitucional, incetivat pel @pp, va liquidar el que ja havíem aprovat en referèndum a Catalunya, declarant 14 articles inconstitucionals. Per tant, QUI VA LIQUIDAR l'Estatut que havíem acceptat, es l'Estat Espanyol, no el @parlament de Catalunya.
4. Per últim, i si m'ho permets, m'agradaria proposar-te una millor opció: Independencia i després un CONFEDERACIÓ Iberica, amb Portugal i Andorra, si volgués, però sempre negociant de tu a tu amb l'Estat espanyol, però mai a nivell d'inferioritat sinó a nivell d'igualtat!
Qui va parlar per primer cop de la co-capitalitat Barcelona-Madrid, o va insistir sobre el federalisme a Espanya, crec que avui, com molts vells dirigents del PSC, no formaria part del teu partit (@PSOE) @miqueliceta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada